Bygga flytbrygga av betong

Vi har stora delar av det som behövs för att bygga flytbrygga själv. På vår webshop www.bryggdelar.se finns bla AP/BP-block som är formgjutna cellplastkroppar. Man sammanfogar dessa med hjälp av virkesreglar och däckar allt sedan med virke. Denna lösning används mest som badplattformar vid stränder och den måste tas upp på vintern.

Ett annan alternativ är att använda våra kraftigare SF31-block, detta är betongblock som är basaltfiber armerade, detta gör att livslängden är +50 år på betongkropparna. Även här jobbar man med kraftiga reglar som sammanfogar blocken. Man kan bygga allt från vanliga långa bryggor till bastuplattformar eller badplattformar. Se mer under https://www.bryggdelar.se/collections/flytkropp/products/ap-block och https://www.bryggdelar.se/collections/flytkropp/products/betongflytkropp

Att bygga en egen betongponton kräver mycket erfarenhet och även stora resurser, allt från själva miljön där produktionen äger rum till kunskapen om hur man bygger upp armering och mellanväggar. Något vi på SF Pontona har kunskap om också hur man tar hand om de stora krafter som är i rörelse när pontoner utsätts för vind och sjö. Det är tryggast är kontakta en väl etablerad och erfaren tillverkare så att man sover gott när stormen trycker på.

Bygga flytbrygga