Hållbarhet

Miljön som vi älskar

SF Pontona värnar om vår miljö. Inte minst våra underbara stränder. Kontinuerlig forskning och utveckling med fokus på lättare produkter som kan tillverkas med minde CO2 utsläpp, tillverkning av produkter med längre livslängd, ännu mindre underhållsbehov, listan kan göras lång. Med snart 100 år i branschen är vi en del av svenskt båtliv och för att båtlivet skall kunna gå i vidare till kommande generationer måste utvecklingen gå vidare.

Så bygger vi hållbart

Vi lever efter tesen att ju längre våra produkter håller desstå mindre påverkan på miljön. Vi jobbar ständigt för att bli bättre. Att vi ständigt har en dialog med kunder och myndigheter för att uppleva krav och behov, och säkerhetsställa att dessa uppfylls. Hänsynen till miljöarbetet skall genomsyra varje del av verksamheten och skall vägas in i alla beslut. Vi jobbar även med ett program för återbruk av förbrukade betongbryggor. Den ursprungliga miljön ska i lätt kunna återställas till sitt urprung.

Underhåll – en viktig del

Om en betongbrygga ska hålla över tid så är givetvis uderhållet av bryggan en viktigt del. Mycket av det vi levererar är i stort set underhållsfritt. Även i de mest utsatta miljöerna. Men det finns delar som behöver bytas ut med tiden, som tex tampar, bussningar och bultar. Söker du efter nya delar till din brygga så hittar du allt och lite till på vår e-handelssida Bryggdelar.se >>

Bryggdelar logotyp

Saknar du något till din brygga?
Du känner väl till bryggdelar.se? Där hittar du alla produkter till din brygga