Toppmodern flytande hamn i Skanör

Skanör, ofta kallad Svenska Rivieran, är känt för sina vackra sandstränder, rader av färgglada strandhytter och ett rikt småbåtsliv. Skanör är beläget strax söder om Malmö på den yttersta sydvästra spetsen av Skåne. Den lokala småbåtshamnen Skanörs Hamn behövde rustas upp med en ny anläggning som både skulle öka dess kapacitet och även skydda från den kraftiga sjön som uppstår när stormen trycker på. Man valde en toppmodern flytande hamn med helbetongpontoner från marknadsledaren SF Pontona Sverige AB.

Innan ombyggnaden hade Skanörs Hamn två huvudbryggor med akterförtöjning och ett antal båtar kunde även förtöja längs med kajen. Men att förtöja för båtägarna var mycket svårt, särskilt för dem med småbåtar som hade det extra svårt att ta sig i och ur sina båtar.
Man valde att bygga om hamnen med fyra stycken flytbryggor i betong. En brygga som är 50m x 3,25m, här används pontoner från SF1200-serien, modell SF1230. resterande är från SF1000-seien, modell SF1030: 50m, 52m samt 55m, samtliga med en bredd på 3,25m. I samband med installationen monterade även SF Pontona Y-bommar med plats för ca 120 båtar. Till förankringen användes kraftiga 400mm och 200mm stålpålar.

PROJEKTINFO:
  • Pontoner från SF1200-serien, modell SF1230. resterande är från SF1000-seien

Dela på sociala medier!

ANDRA PROJEKT